Blog

Wie ben ik en waarom doe ik wat ik doe?

Wanneer je geluk deelt, vermenigvuldig je het!

Ik ben Saskia, ik ben 36 jaar, ik ben getrouwd en heb drie katten: Baloe, Nala en Mowgli. Sinds de zomer van 2017 ben ik de eigenaar van How lucky! Daarnaast werk ik in het onderwijs als docent maatschappijleer; een mooie maar hectische baan.

Al jaren vond ik rust in het maken van mooie dingen en daarom ben ik dit na jaren twijfelen naar een ander niveau gaan tillen. Alles wat ik maak voor How lucky! maak ik met tijd en zorg. Het is voor mij een rustpunt in een drukke week. How lucky! zorgt ervoor dat ik er vaak genoeg bij stil sta hoe gezegend ik ben en dat gun ik anderen ook. 

Ik wens iedereen dan ook veel plezier op de site!

Hieronder vind je mijn blogs, waarbij ik schrijf over het leven achter de schermen van een webshop. Aangezien ik twee banen heb, de webshop en docent in het onderwijs, zullen de onderwerpen varieren. Daarnaast natuurlijk interessante informatie over de producten die ik maak en verkoop en de symboliek erachter. Veel leesplezier!

Blog 2: Boeddha – geluksbrenger?

Iedereen heeft er wel één in zijn of haar omgeving: een Boeddha. In mijn eigen huis staan er meerdere, als dagelijkse herinnering van mijn verbondenheid met het verre Oosten. Toch weten heel veel mensen het verhaal niet achter het mooie beeld dat ze in de tuin of in huis hebben staan. Voor sommigen is het niet meer dan een kruis aan de muur of een souvenir uit een Oosters land. Iets dat je cadeau doet en daarom geluk brengt. En ook bij How lucky! kun je Boeddha’s cadeau doen (klik hier), maar wat is dan het verhaal?

De Boeddha is voor mij persoonlijk al een lange tijd in mijn leven. Als puber was ik dwars, maar ook op zoek naar de waarde van het leven. Wat is voor mij belangrijk? Waar vind ik dit in? Die zoektocht heeft mij geleid naar het Boeddhisme en heeft me ook lange tijd doen stoppen met vlees en vis eten. Op mijn vijftiende kregen we een Thaise jongen in huis die een jaar bij ons kwam wonen met een uitwisselingsprogramma. Daar maakte ik ook echt kennis met Thailand en het Boeddhisme daar. Mijn echte verbondenheid met het Boeddhisme en Thailand komt voort uit de eerste grote reis die ik maakte in het land. Na mijn middelbare schoolperiode ging ik, op mijn achttiende, alleen op reis op zoek naar rust, naar avontuur, naar het leven, naar alles eigenlijk. Wat heb ik geleerd over het Boeddhisme in de afgelopen achttien jaar?

Het Boeddhisme begint met een niet zo vrolijke boodschap, namelijk dat het leven bestaat uit pijn en lijden. Dat lijden komt voort uit verlangens, het verlangen dat de zaken anders zouden zijn. We kennen het mogelijk als de vraag die voor veel mensen terugkomt: Wat als…? Wat als ik meer geld had? Wat als ik iets wel had gedaan? Of juist niet? Dat verlangen naar iets, een mooier huis, een beter leven, of zelfs gewoon nieuwe kleren, zorgt ervoor dat we minder gelukkig zijn. In dit geval geen rust hebben en dus geen Verlichting bereiken, geen eeuwige rust.

Volgens het Boeddhisme is er een weg om uit dit verlangen te komen, om deze Verlichting van het lijden te vinden, volgens het achtvoudige pad. Juist begrijpen wat de oorzaak is en de oplossing ervan is het begin. Na dit besef komen de juiste intenties, waarbij respect voor alle wezens zeer belangrijk zijn. Het juist spreken, handelen en levensonderhoud zijn er op gebaseerd dat je ook handelt op een manier die anderen – inclusief dieren - geen kwaad doet. Juiste inspanning, aandacht en mentale toestand gaan over hoe je je gedachten kan ordenen zodat dit verlangen verdwijnt, meditatie is hierbij een belangrijke manier in het Boeddhisme.

Wanneer je iemand een Boeddha cadeau doet, doe je iemand dus geen geluk cadeau in de zin van voorspoed. Eigenlijk doe je iemand rust cadeau, een manier om het geluk in jezelf te vinden. Loslaten van het verlangen dat de zaken anders zouden zijn. We gunnen iedereen voorspoed, maar uiteindelijk zijn er veel zaken waar we zelf geen invloed op hebben en volgens het Boeddhisme heeft het geen zin om je daar druk over te maken. Is dat passief? Misschien. Aan de andere kant; als iedereen dit achtvoudige pad zou volgen, zou de wereld er een stuk mooier uit zien.

Zelf heb ik nog veel verlangens. Slanker zijn, een betere balans vinden tussen werk en privé, attenter zijn voor anderen. En natuurlijk ook gewoon een nieuw jurkje of nieuwe broek die ik eigenlijk niet nodig heb. Soms komt dan heel duidelijk het besef dat wat ik heb al prima is, dat ik dingen niet nodig heb en het los moet laten. Soms ook niet. De Boeddha volgen is niet makkelijker voor een Boeddhist dan de leer van Jezus volgen voor een Christen. Het besef is belangrijk, bewustzijn van je omgeving en hoe je respect kunt hebben voor de mensen en dieren om je heen. En met een cadeautje van How lucky! kun je ook een stukje besef cadeau geven. Of gewoon iets moois kopen voor een ander of voor jezelf (zoals deze mooie armbandjes), omdat je dit verlangen hebt. Niemand is perfect.   

Sorteer op

Een beetje geluk nodig? Laat iemand weten dat je aan 'm denkt!

 Je bent hier vast beland omdat je graag iemand geluk of succes wil wensen. Of wil je iemand sterkte wensen of een hart onder de riem steken?  Vanaf deze site kun je dat makkelijk, snel en betaalbaar doen! Een klein, uniek cadeautje zo door de brievenbus! Een kaartje erbij en je hebt iets unieks met een persoonlijke boodschap! Zo tover je snel een grote glimlach op het gezicht van iemand die dat nodig heeft en breng je tegelijk  een beetje geluk!

Hoe ziet een How Lucky! bestelling eruit?

Alle artikelen komen altijd in een mooi cadeauzakje met een visitekaartje. Daarnaast kun je ook een kaart erbij bestellen om iemand een persoonlijke boodschap te sturen.

© 2017 - 2024 How lucky! | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel